Rechtszaak Reuzegom blijft maar duren

Rechtszaak Reuzegom blijft maar duren

februari 16, 2019 0 Door Antwerp Student

De zaak met Reuzegom blijft precies maar uitlopen. Je leest overal artikels. “Schacht die doop Reuzegom overleefde, riskeert schorsing door doop KULeuven“, “Schorsing dreigt voor schacht die doop Reuzegom overleefde”, …


En nu de kers op de taart.

Rechter heeft familiale band met een lid van Reuzegom: parket vraagt overplaatsing dossier

– Knack

Na het gehele artikel te lezen, dacht ik in mezelf: hoe lang gaat het nog duren? Oké, ik begrijp dat die rechtszaak uitgesteld moet worden omdat er familiale banden bestaan tussen een van de schuldigen en de rechter zelf. Maar we zijn ondertussen ook al 3 maanden verder. Kunnen ze niet gewoon de schuldigen bestraffen?


Zoals ik al in mijn vorig artikel hierover schreef: ‘Geschorst zijn wegens shockering door ‘doop’ van Reuzegom‘, ze zijn er te veel achter aan het zoeken. Ja, de schachten hadden inderdaad inzeg aan mee te doen met die doop. Maar wat de organisaties die onschuldige eerstejaars schorsen, vergeten, is dat die schachten niet eens wisten waar ze aan toe waren.

Aan de gedoopten onder ons, wisten jullie al wat jullie moesten doen voor jullie gedoopt werden? Jullie hadden een idee ervan, maar niet exact wat. Dat maakt het mysterieus (soms ook leuk) aan de doop zelf. Er doen soms verhaaltjes de ronde op een campus van wat er in zoiets gebeurt, maar dat is het ongeveer.

Daarom een tip voor de mensen die gedoopt willen worden: doe jullie research voor jullie het doen! Zoals ik al zei in één van mijn meer controversiëlere vlogs: ‘Waarom studentendopen juist wel kunnen’. Dit doen jullie door verschillende commilitones erover te bevragen en op het internet op te zoeken naar artikels zoals deze: ‘Is doop wel dope?‘.

Zo krijg je meer inzicht over wat er gebeurt tijdens de doop van een vereniging. De meeste verenigingen bedoelen het echt goed, maar het zijn zoals bij vele taboes altijd een kleine gedeelte ervan die de rotte appels zijn. Maar goed, nu terug naar het artikel zelf.


Mijn mening erover

Mijn mening erover (met een serieuze blik op het gezicht)

Ik vind het goed dat Reuzegom zijn erkenning heeft verloren bij het seniorenkonvent van Leuven, maar het duurt weer allemaal iets te lang. Ze bestraffen weer eerst de onschuldigen, voor de schuldigen een vonnis krijgen. De mensen die dit jaar werden gedoopt, worden ook bestraft (wat niet juist is).

“Zet de schuldigen gewoon waar ze verdienen van te zitten”
– Photo by Jimmy Chan from Pexels

Zet die schuldigen gewoon waar ze verdienen van te zitten, in een cel. Het is niet omdat je nonkel rechter is, dat je je zo’n dingen kan veroorloven van iemand te mishandelen en van kant te maken! Een doop moet leuk blijven, inderdaad altijd wel een beetje vuil, maar er moet respect zijn van beide kanten.

Respect van de schacht naar de doopmeester en respect van de doopmeester naar de schacht. Zo ontstaan er mooie vriendschappen uit! Zo van die elitaire verenigingen hebben niets te maken met het echte studentenleven. Ik ben 2 keer gedoopt geweest, en ik heb hier geen spijt van.

Dit is de mening van een gedoopt student, over de actualiteit van Reuzegom. Wat denken jullie hierover?

Ut Vivat, Crescat et Floreat,

Antwerp Student


Volg me op social media: