Na Valentijn zijn er nog confessions bijgekomen. Laten we eens zien wat de mensen in de studentenwereld te bekennen hebben!

Vorige week schreef ik een post over confessions op de dag voor Valentijn: ‘10 confessions die je beter laten voelen tijdens Valentijn‘. Aangezien jullie deze posts precies wel leuk vonden, zal dit ook een wekelijkse post worden.

Vrienden die niet veel weggaan

Stel, je zit met het probleem dat je geen vrienden hebt die uitgaan, maar je wilt zelf heel graag even een nachtje door feesten. Even de stress eruit fuiven. Wat doe je dan?

Zoals ik al vaak op mijn blog bezig ben over dit specifiek onderwerp, ga bij een studentenvereniging! Je hoeft jezelf niet eens te laten dopen om leuke mensen daar te leren kennen. Als je jezelf wel wil laten dopen, moet je je zeker niet laten tegenhouden door wat iedereen rondom je zegt. Het valt meestal veel beter mee dan de verhalen die de ronde doen! Wil je weten hoe een normale doop in elkaar zit? Lees dan even deze post: ‘Is doop wel dope?


Naar je ex stappen op een feestje

Het is laat in de avond en je komt je ex tegen die je stiekem mist. Wat doe je dan? Ga je er rechtstreeks op af? Of hou je een afstand?

Wat ik meestal doe als ik een ex tegenkom dat ik miste, is gewoon er van weg blijven. Het is meestal het niet waard om er terug een conversatie mee te beginnen. Het kan altijd gebeuren dat het nieuwe lief ineens opduikt!

via GIPHY – Girlfriend, I choose you!

Mijn laatste relatie was 3 en half jaar geleden, dus ik moet me daar inmiddels geen zorgen meer om maken.


De chaos binnen een groepswerk

Bij bijna elk groepswerk maak je het wel mee. Je werkt zelf erg hard aan het onderwerp en een van je groepspartners werkt niet meer mee. Tot misgenoegen van jou en de groep zelf. Uiteindelijk, last minute, laat de student van zich weten dat hij/zij het werk niet heeft kunnen afmaken. Wat doe je dan?

Ik heb daarvoor ook een post geschreven om het meer draagbaar te maken: ‘7 tips om het meer draagbaar te maken‘.


Dilemma over iemand uitvragen terwijl je een lief hebt.

Dit heb ik zelf niet meegemaakt. Maar het maakte mijn dag wel omdat dit over iemand binnen mijn studentenvereniging gaat. Ik weet niet wie, maar het is wel grappig. Het bedriegen zelf natuurlijk niet, maar hoe deze persoon het verwoordt: “Zou ik bij dat meiske proberen en mijn lief mogelijk (nogmaals) bedriegen? Of zou ik voor een keer eens braaf zijn?”

via GIPHY – Wat een dilemma!


Pasfoto’s gebruiken op Tinder

Met de hele heisa rond verengelste woorden gebruiken in Nederlandse zinnen (ben ik zelf ook schuldig aan), post hij dit. Maar we zullen hier niet op letten. Waar je wel op moet letten bij datingsites, gebruik nooit een pasfoto of de foto op je studentenkaart! Tenzij je geen matches wilt. Niet dat ik zo erg de expert ben in Tinder hoor.

Wanneer je een pasfoto gebruikt van 4 jaar geleden.
– Photo by Brandon Nickerson from Pexels

Een handige FWB-app

Er heeft iemand eindelijk een betrouwbare vaste relatie na lang single te zijn en merkt nu dat er een FWB-app komt. Een app om ‘friends with benefits’ te zoeken. Hij klaagt erover dat het niet vroeger is bedacht en dat hij nooit seks zonder een relatie heeft gehad. Waarom beklaag je je dat als je zo’n goede relatie hebt? Ik kan toch echt niet aan het liefdesleven uit soms. Zelfs niet het single leven.

Over Singles gesproken, Eligia organiseert ook een programma waarin singles elkaar kunnen leren kennen. Ik sta alvast ook ingeschreven!
Eligia presents: Unknown Date


Interims voor jobstudenten – op straat!

Last but not least, nog een leuke innovatie van de kantoren die aan deurverkoop en straatverkoop doen: mensen op straat aanspreken voor jobs! Deze gesprekken zijn altijd de grootste discussies die ik voer in mijn studentenleven.

Hoe erg die mensen uitpakken met: “zoekt u een super toffe studentenjob dat ook nog eens kei veel opbrengt?” Terwijl het een eentonigere job is dat ook nog eens veel minder opbrengt dan een gewone studentenjob die je kan krijgen op een interim.

via GIPHY – ik kan niet wachten op de volgende discussie!

Daarna komen ze af met bonussen, dat het vrij veel variatie heeft, je werkervaring beter maakt enzovoort, terwijl er in de realiteit gewoon deuren tegen je neus worden dichtgeslagen. Begrijpelijk, hoe zou je zelf zijn als je door een deurverkoper een gedeelte van Temptation Island moet missen?

Ach ja, ik had zo geprobeerd op zijn minst iemands Facebook te regelen, omdat het anders zo’n tijdsverspilling was.

Ik kwam terug van een middag TD en ineens komt er zo iemand voor ons gesprongen (ze zijn ook altijd zo levendig!). Zoeken jullie naar een studentenjob? Ik, die met deur- en straatverkoop niet de meest positieve ervaringen had: “Nee, maar ik heb ook geen goede ervaring met jullie sector”. En die bleef maar bezig. Waarop ik eindigde met mag ik je Facebook, dan zal ik er ook eens over nadenken.

Dacht ik eens dat het nuttig kon zijn, toch niet. Ze stuurde niet eens terug! Enkel dagelijks opgebeld geweest door dat kantoor.


Van chaos op groepswerken tot dilemma’s over het proberen van een move te maken bij iemand terwijl je een vriendin hebt. De confessions verrassen je altijd!

Ut Vivat, Crescat et Floreat,

Antwerp Student

Met dank aan KULeuven Confessions 3.0 en UAntwerpen Confessions

Volg me op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *