Je studeert verder. Sporten wil je wel, maar je denkt dat je te weinig tijd hebt om dit te doen. Hier zijn 5 sporten die je kan doen terwijl je studeert!

1. Zwemmen

via GIPHY

Het klinkt misschien meer als een dagje naar Center Parks, maar dat is het niet. Er zijn veel stedelijke zwembaden in Antwerpen waar je kan zwemmen, zonder verbonden te zijn aan een club. Ik doe dit als sport, omdat ik het rustgevend vind en moest er iets in de weg komen, ik altijd dat op een andere dag kan doen.

Wat wel het nadeel hieraan is, je kan blijven uitstellen en blijven uitstellen. Je moet hier dus een beetje discipline voor hebben. Door mijn griep, heb ik 2 weken niet gezwommen…


2. Fitness

via GIPHY

Misschien wel wat duurder dan een zwemabonnement, maar als je niet graag zwemt is dit ook een goede oplossing. Ik ben op het idee om deze post te schrijven, gekomen door een gratis dagpas. Dit dagpasje had ik gekregen van mijn nicht, die zelf een gratis dagpas kreeg bij NRG fitness Kapellen.

Wel, ik en Arseni (schachtentemmer van Brabo die ik heb meegepakt) hebben niet direct gesport. Eerder een half uur in de sauna gezeten omdat de sauna zo goed was! Niet te warm en niet te koud. Juist goed. Verder zag de opstelling hiervan er ook echt goed uit, de apparaten zagen er proper uit, in een goede opstelling. Als er een paar mensen die machines gebruiken, er zijn genoeg machines. Je moet dus niet wachten!

Wil je zelf een gratis dagpas in een goede fitness? Klik dan op deze link: NRG fitness.


3. Joggen

via GIPHY

In het middelbaar was er een start to run, maar jammer genoeg heb ik op de pagina van het KdG niets tegengekomen hierover. Ik denk dat er heel veel studenten zijn die ook wel zouden gaan joggen als dat in groepsverband is! Nu is het enkel de Antwerp Students League die voor sport instaat, samen met de sportsticker.

Meer weten over de sportsticker? Klik hier.


4. Antwerp Students League

Dit initiatief is iets heel goed om nog andere studenten te leren kennen. Niet enkel organiseert het voetbalwedstrijden tussen studentenverenigingen, ook organiseert het volleybalwedstrijden, basketbal, zaalvoetbalwedstrijden, tafeltennis, … You name it, they got it.

De meeste maandagen worden er voetbalmatches gespeeld tussen studentenverenigingen. Ik zal bijvoorbeeld ook veel maandagavonden voetbal moeten gaan kijken met Eligia als ik praesidiumlid zou zijn.

Meer weten over de Antwerp Students League? Klik hier.


5. Sport met vrienden

via GIPHY

Als de Antwerp Students League niets voor je lijkt, ga eens sporten met vrienden! Kan ook altijd leuk zijn. Daarmee bedoel ik dan weer niet direct fitness, maar ga samen zwemmen, joggen, turnen (niet zoals hierboven). Het is altijd leuk om zoiets met vrienden te doen!


6. Biersporten

via GIPHY

Het klinkt maf, maar dit is eigenlijk iets dat bestaat! Hiermee bedoel ik niet de typische drinkspelletjes, maar echt sporten met een pint in je handen!

Hier in België heb je de Flemish beer run, dat is een parkour die je dan maakt (wandelend of lopend) en je stopt 5 keer om een lokaal pintje te proeven. Voor die marathon zou ik zeker wel eens willen trainen hoor! In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland doen ze dat met een krat bier in de handen. Maffe mensen, die Duitsers! Het gehele krat moet leeggedronken zijn voor ze bij de finish raken.

Sporten zoals dronken voetbal zijn natuurlijk altijd wel af te raden. Risico’s op blessures enzo!


Dat zijn dus 6 sporten die je kan doen terwijl je verder studeert, die ook nog leuk kunnen zijn! Hebben jullie andere sporten die interessant kunnen zijn? Laat het ons weten!

Ut Vivat, Crescat et Floreat,

Antwerp Student

Volg me op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *