Hoe maak je een eetbare quiche?

Ken je dat moment wanneer je die heerlijke quiche ruikt in je vaders/moeders keuken? Nu kan je het zelf maken op je kot (Tenzij je kot geen oven heeft, bedankt voor de tip Emiel)!

Quiche met spinazie, spek en worstjes

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 1 zoete ui
  • 170g Emmentaler kaas
  • 6 eieren
  • 150g roomkaas
  • Peper
  • Zout
  • 8 sneetjes spek
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie
  • boter
  • 280g spinazie
  • 2 worstjes

Bereiding van deze quiche

Verwarm eerst de oven voor op 180°C.

Bak eerst het spek tot het krokant is. Hier heb ik ook vaak moeilijkheden mee, omdat ik vaak het spek verbrand of het juist te rauw klaarmaak.

Voeg erna de worstjes daaraan toe. Zorg ervoor dat de worstjes dezelfde kleur krijgen als het spek. Snij daarna de worstjes en het spek in stukjes.

Dan snij je de ui fijn, stoof dat aan in een andere pan met wat olijfolie. Voeg dan de spinazie toe aan deze pan en daarna voeg je de roomkaas aan het groentemengsel toe. Kruid dat met peper en wat zout.

Rasp de kaas ondertussen, klop dan 6 eitjes in de kom. Voeg de geraspte kaas bij het ei, kruid dit met peper, zout en nootmuskaat (dit is je eigen keuze).

Bedek een bakvorm met bakpapier en giet hier het eieren- en kaasmengsel in de bakvorm. Verdeel de spinazie over de bakvorm en duw wat in het ei. Verdeel dan het vlees over de gehele bakvorm.

Plaats dat 20 à 25 minuten in je oven (als deze al voorverwarmd is). Dan haal je dat uit de oven, en kan je het eten! De restjes kan je een paar dagen bewaren in je ijskast zonder dat deze slecht wordt.

Bewaren doe je door het in een plastic potje te steken of het in een glazen pot te steken. Je geniet hier zeker een paar dagen van!

Ut Vivat, Crescat et Floreat,

Antwerp Student

Het recept hiervan heb ik van VTM genomen: “Quiche met spek, worstjes en spinazie“.

Wil je weten hoe je bolognesesaus maakt? Check dan “croque bolognese. Eetbaar?

Volg me op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *