Kasko, de manier om een cantus te organiseren?

Kasko, de manier om een cantus te organiseren?

februari 26, 2019 0 Door Antwerp Student

Ampere is gekend voor zijn urban-style optredens, maar wat er op deze locatie ook plaatsvindt, zijn cantussen en TD’s, georganiseerd door Kasko.

Dat wist ik eerst niet, tot er iemand van Kasko me contacteerde om te laten weten dat er daar ook gecantust kan worden! Kasko is Ampere, maar dan voor studenten en jongeren. Wat kan je dan allemaal doen via Kasko, vraag je jezelf waarschijnlijk af.

Deze organisatie zorgt voor evenementen voor studenten en jongeren op maandagen, dinsdagen en woensdagen. Ook in de weekends tijdens de zomermaanden. Waarom vind ik dit een perfect initiatief?

Tijdens de zomermaanden is er niet zo veel te doen voor de student. Weinig TD’s, cantussen en andere events. Kasko moedigt jonge event ondernemers aan om projecten te starten en zo de student wat bezig te houden! Inclusief het praesidium van verschillende studentenverenigingen.

Er zijn zo weinig plekken waar er gecantust kan worden in Antwerpen

Er zijn ook zo weinig plekken waar er gecantust kan worden in Antwerpen, dat het nog een reden is waarom ik het zo tof vind. Het is perfect bereikbaar vanuit het centrum en het is een plek extra om te kunnen cantussen, in een chique sfeer.

Via Kasko kan je 2 zalen huren. Een grote zaal van 780 vierkante meter, waar 980 personen in passen (ideaal voor TD’s!) en een zaal van 90 vierkante meter waar 100 personen in passen, wat een gezellige plek kan zijn voor cantussen.

De ruimte mag je aanpassen naargelang je het wilt. Je kan het dus aanpassen naar de grootte van je event! Ook hoef je zelf niets te installeren aangezien er professionele geluids- en lichtinstallaties staan, geen gehele heisa met materiaal rondsleuren dus! (Behalve dan het cantusmateriaal die je daar nodig hebt).


Hoeveel kost dat?

Voor TD’s en middelgrote events

Wel, voor TD’s en andere middelgrote events in de week kan je tegen €700 een zaal huren. Bij een aankoop van 1000 tokens krijg je 50% korting. Tokens kunnen doorverkocht worden tegen maximum €2,50 het stuk.

Inbegrepen bij de huurprijs zijn licht en geluid, barpersoneel en de billijke vergoeding. Je hoeft dus niet extra te betalen voor light and sound, barpersoneel of die vergoeding.

Wanneer je hun security aan 45 euro per uur inhuurt, kan je bij aankopen van bepaalde bonnen een korting krijgen op die service:

  • Bij aankoop van 1750 bonnen krijg je dan 25% korting op security
  • Bij aankoop van 3000 bonnen 50% korting op security
  • Bij aankoop van 4250 bonnen 75% korting op security
  • Bij aankoop van 5500 bonnen is het 100% korting!

Een goede deal als je het mij vraagt. Sabam is wel op koste van de vereniging zelf (wat normaal is) en stewards worden zelf voorzien door de studentenclubs zelf.


Voor het cantussen zelf

Je kan de kleine zaal inhuren tegen €300. Je moet wel minimum 5 vaten bestellen aan €160 euro, maar wanneer je 8 vaten bestelt, krijg je 50% korting op de huur (als het tot de 150 man gaat). Als er meer volk is, krijg je 50% korting bij 10 vaten!

Er gelden natuurlijk wel enkele huisregels tijdens het cantussen:

  • Laat de zaal schoon achter, clubs moeten altijd deze plek proper maken
  • Voorzie zelf drinkkannen. Bekers moet je niet arrangeren aangezien Kasko daarvoor zorgt
  • Je mag zelf geen dranken meenemen
  • Er mag eten verkocht worden, maar Kasko moet ingelicht zijn
  • Een cantus kan georganiseerd worden van 19:30 tot 1:00
  • Wanneer iemand andere dranken wil, kan dat met cash aangekocht worden in de bar zelf.

Dus wil je eens een cantus in nachtclubsfeer organiseren? Dan is Ampere de geschikte locatie daarvoor! De club is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer en dichtbij het Centraal station (voor de studenten onder ons die ver studeren en geen kot hebben).

Het is ook een goede locatie om TD’s te organiseren, aangezien de zaal aangepast kan worden aan de omvang hiervan en het vrij goedkoop is (om een TD in een nachtclub te organiseren).

Heb je interesse een event te organiseren binnen Ampere via Kasko?
Voor meer informatie kan je terecht op deze site: http://www.kasko.be
Of stuur je een mail naar mathias@ampere-antwerp.be

Ut Vivat, Crescat et Floreat,

Antwerp Student


Wil je meer weten over cantussen? Check dan zeker cantuesday!Volg me op social media: