Hoe bereid je je het beste voor op de hogeschool of universiteit?

Afgelopen maand was ik vrij inactief op mijn blog. Dat komt omdat ik moest werken. Hierdoor heb ik een nieuw idee gekregen voor een blogpost: Hoe bereid je je het beste voor op de hogeschool of universiteit. In deze vlog bespreek ik het financiële aspect en het technologische aspect!


Studentenjobs

Katoennatie is in de logistieke sector. Hier kunnen veel studenten een studentenjob vinden. Wat moet je hier dan vooral doen? Met dozen sleuren, karren rondrijden om bestellingen uit te sorteren, containers uitladen enzovoort. Het is wel goed om als student dat te doen, want je verdient er een deftig centje mee.

Geef toe, het studentenleven is niet het goedkoopste dat er is! (Wil je weten wat je kan doen in Antwerpen om uit te gaan? Zie: Na leren komt spelen) Als je echt naar een job zoekt en zoals mij krap bij kas zit, is de Katoennatie zeker een goede optie.

Als je goed werkt, geven ze je zelfs de kans om er een volledig jaar te werken! Onder een studentencontract natuurlijk. Ook moet je dan wel op je 475 uren letten, want anders kan je nog belastingen gaan betalen en je kindergeld verliezen!

Zelf zou ik niet mijn tijd verdoen aan deurverkopen. Hier heb je veel kans dat je vroegtijdig ontslagen wordt, en heb je soms wel wat miserie van (uit persoonlijke ervaring gezien). Maar jullie ervaring kan natuurlijk anders liggen!


Top 5 beste gadgets voor het nieuwe schooljaar

Je hebt nu geld verdiend. Maar aan wat kan je dan het beste dat geld investeren als je het schooljaar inspringt? Aan het uitgaansaspect alleen? Nee. Hier zijn de beste gadgets die je voor het nieuwe schooljaar wel kan gebruiken!

1. Een handige laptop dat meewerkt

Zelf heb ik bijvoorbeeld een laptop waarvan de touchpad niet werkt, en een 17 inch scherm heeft. Een vrij zware laptop dus ook! Maar ik heb wel een desktop staan waarmee ik video’s kan bewerken, foto’s kan bewerken etc. Dus mijn laptop gebruik ik om notities te maken terwijl ik mijn desktop voor de zwaardere opdrachten gebruik!

Met een handige laptop bedoel ik dus een laptop die:

  • Een goede grafische kaart heeft (ik prefereer de GTX series van Nvidia, niet te duur maar wel erg goede prestaties).
  • Genoeg RAM heeft (iets in de 8GB is perfect!)
  • Een goede processor heeft
  • Een laptop die licht en niet te groot is
  • En bovenal, genoeg geheugen heeft

Over de grootte van de laptop nog, in de campussen moet je vaak ook in een aula zitten. Waar de tafeltjes vaak nog niet zo groot van zijn. Dan heb je weinig ruimte voor een computermuis nog naast die laptop te zetten als je een 17 inch scherm hebt. Een 13 inch is hier perfect voor!

2. Een goede gsm

Een Honor 10.

Voor de nieuwste apps en games die handig kunnen zijn tijdens het blokken (of brossen)! Ik zit zelf bijvoorbeeld in cross media management en heb juist een Honor 10 aangekocht. Dat heb ik gedaan omdat ik vaak foto’s moet trekken en video’s moet nemen voor mijn blog en omdat het ook gewoon handig is om een snelle gsm te hebben in zo’n richting!

Mijn gsm heeft bijvoorbeeld 24MP aan beide kanten en genoeg RAM om verschillende apps te openen tegelijkertijd! Ook heeft het een AI geïmplementeerd in die camera, dus kan ik hierdoor snel op de goede manier foto’s trekken. Alleen heb ik wel die gsm in de solden kunnen krijgen dus tegen de tijd dat dit online staat, zal het niet meer voordelig te krijgen zijn.

3. Een elektrische fiets of een scooter

via GIPHY

Het openbaar vervoer is soms een groot probleem in het leven van een student. Stakingen zijn geen uitzondering en wanneer dat gebeurt op een examen, is dat om te rotten. Daarom kan je best een elektrische fiets of scooter aankopen! Waarom geen auto? Wel, omdat in grote steden vaak ook nog eens verkeersproblemen zijn. Dat is snel opgelost met een elektrische fiets of een scooter.

Zo kan je snel rond die auto’s die stilstaan wenden, of zelfs op het fietspad rijden. Bovendien is die frisse buitenlucht vaak ook beter dan in zo’n bekrampte tram te zitten. Ook beter wanneer de boel stilligt en je naar een studentenfeestje wil gaan (zie: Het vervoer naar een TD regelen terwijl er gestaakt wordt)

4. Oortjes en een abonnement op een muziekstreamingdienst

Waarom? Omdat jouw kotgenoten of buren soms erg luidruchtig kunnen zijn. Ik spreek uit ervaring, ik heb vaak (vooral in de winter) voor dat tijdens het blokken, de buren onaangekondigd een huisfuif organiseren. Op de slechtste momenten, gebeurt dat. Wat kan je dan eraan doen? Klagen? Wat als ze niet luisteren?

Hier heb ik een hele mooie oplossing voor gevonden door te werken in ploegen. Ofwel zet ik muziek op en val ik zo in slaap (in het geval van de ploegen), of gebruik ik een app met kalmerende geluiden. Van meditatiegeluiden val je vrij snel in slaap!

Ik zeg niet dat Spotify een must is om te hebben, maar het kan enorm handig zijn. Vooral als je geen YouTube Premium hebt. Dan kan je gewoon het scherm van je gsm afzetten en het opzetten! Maar gewoon YouTube helpt ook vaak.

Dus zet gewoon de muziek die je enorm graag beluistert op. Ik zet vaak metal op om mezelf terug te motiveren en die uurtjes door te blokken. Gamemuziek kan ook helpen (zie: Nachtje doorblokken. Doen of niet?).

via GIPHY

5. Koffie is veel beter dan energiedrank!

via GIPHY

Dit is geen understatement. Merk je dat je met energiedrank sneller je hart in je keel voelt kloppen dan met koffie? In energiedrank zitten schadelijkere delen dan dat er in koffie is. Bovendien heb je met koffie die heerlijke geur van koffiebonen.

Ik ben hier zelf ook een boosdoener van, telkens wanneer er een blokperiode opkomt, koop ik een krat energiedrank. Waarom? Het geeft een instant boost. Alleen jammer dat het zo kort is.

Een koffieapparaat kan dus handig zijn, maar heb je niet een serieus budget als student? Geen probleem. Als je tegen de smaak van oploskoffie kan, koop daar dan bokalen van! Het geeft ook een boost (als je geen Espresso gewend bent, want oploskoffie is afwaswater tegenover dat heilig sterk drankje) en is nog altijd veel gezonder dan een fris blikje Golden Power of Red Bull.


Ut Vivat, Crescat et Floreat,

Antwerp Student


Volg me op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *